U bent ontslagen, wat nu?

Wanneer u net ontslagen bent, wordt u overvallen door emoties. Probeer desondanks kalm te blijven en aan volgende zaken te denken:

  1. Teken niets en houd het ontslagvoorstel van de werkgever in beraad
  2. Blijf beschikbaar voor uw werkgever
  3. Vraag altijd een schriftelijke bevestiging van uw ontslag
  4. Neem contact op met een jurist van onze intakebalie

Dat laatste kan 24 uur op 24, 7 dagen op 7 via het contactformulier in de rechterkolom. U kan ook bellen met onze intakebalie op 03 808 37 15 of Whatsapp’en via 0474 60 04 76.

Waarom Ontslagadvocatenwijzer?

Onze juristen staan u bij met nuttig eerstelijnsadvies en brengen u in contact met de voor uw situatie meest geschikte arbeidsrechtadvocaat. Zo bent u zeker dat:

  • u niets doet wat in uw eigen nadeel kan uitdraaien
  • uw rechten niet geschonden worden
  • u het onderste uit de kan haalt en geen financiële kater overhoudt aan uw ontslag

Uw advocaat zal een bezwaarschrift opmaken, mocht u bezwaar willen aantekenen tegen uw ontslag. En wanneer zou blijken dat uw ontslag niet wettelijk verlopen is, zal uw advocaat ervoor zorgen dat uw werkgever u een opzegvergoeding of verbrekingsvergoeding uitbetaalt.

Het OmniRecht-kwaliteitslabel

Ontslagadvocatenwijzer is een onderdeel van OmniRecht uitgegroeid tot een moderne juridische dienstverlener met een eigen kwaliteitsplatform van ruim 80 onafhankelijke advocaten in heel Vlaanderen en Brussel. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het OmniRecht-kwaliteitslabel in het leven geroepen. Het kwaliteitslabel gaat zelfs verder dan de gedragsregels en kwaliteitseisen van de juridische beroepsorganisaties.