Redenen voor ontslag

U kan een werknemer ontslaan om heel uiteenlopende redenen: uw werknemer is regelmatig afwezig, het contract van bepaalde duur loopt ten einde of u vindt zijn gedrag niet langer toelaatbaar.

Om welke reden u uw werknemer ook ontslaat, er duiken steeds belangrijke juridische vragen op.

Zeker bij een ontslag op staande voet is het heel belangrijk om als werkgever uw rechten en plichten te kennen. U wil natuurlijk vermijden dat het ontslag niet wettelijk verloopt en uw werknemer een opzegvergoeding kan eisen. Een advocaat zorgt ervoor dat het ontslag volledig volgens de regels verloopt en kan u helpen de nodige documenten op te stellen. Als het zo ver komt, kan een gespecialiseerd advocaat ook gaan onderhandelen in uw naam.

Kies de beste advocaat voor uw situatie

Via OmniRecht (de organisatie achter Ontslagadvocatenwijzer.be) kunt u rekenen op de expertise van het grootste advocatenplatform in België.

Neem contact op met onze Ontslagrecht Intakebalie via het contactformulier in de rechterkolom, bel op 03 808 37 15 of Whatsapp via 0474 60 04 76. U kan ons 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bereiken!

Onze juristen van de intakebalie staan voor u klaar met een persoonlijke aanpak en eerstelijnsadvies. Dankzij ons kwaliteitslabel bent u verzekerd van een uitstekende service. Bovendien kunnen wij uw casus doorgeven aan een gespecialiseerde advocaat uit uw regio. De beste advocaat voor uw specifieke situatie verhoogt bij onderhandelingen omtrent het ontslag de kans op een goede afloop aanzienlijk.