Contract voor onbepaalde duur

Hebt u uw contract van onbepaalde duur verbroken? Bent u niet zeker of u alles hebt gedaan zoals het hoort? Weet u niet of u een vergoeding moet betalen?

Neem geen risico, contacteer onze Ontslagrecht Intakebalie

Om te weten wat uw rechten en plichten zijn wanneer u een contract van onbepaalde duur stopzet, neemt u best via onze Ontslagrecht Intakebalie contact op met een gespecialiseerde ontslagadvocaat van Ontslagadvocatenwijzer.

Er zijn immers een aantal wettelijke bepalingen waarmee u rekening moet houden wanneer u een contract van onbepaalde duur opzegt.

  • U moet wel de arbeidsovereenkomst opzeggen en uw werkgever laten weten vanaf wanneer de overeenkomst wordt beëindigd.
  • Uw ontslag is juridisch slechts geldig als u dit schriftelijk doet.
  • U moet uw ontslag niet motiveren.
  • De opzegtermijn hangt af van het aantal jaren dat u bij uw werkgever in dienst was.

Wanneer moet u  een opzegvergoeding betalen?

Verbreekt u de arbeidsovereenkomst zonder een opzegtermijn uit te doen en zonder dringende reden? Dan moet u aan uw werkgever een opzegvergoeding of verbrekingsvergoeding betalen.Die opzegvergoeding is gelijk aan het loon dat u verdiend zou hebben als u wel was komen werken tijdens de opzegtermijn. Dat wilt u natuurlijk vermijden. Daarom is het belangrijk dat u zich correct laat adviseren.

De Ontslagrecht Intakebalie helpt u op goede weg

U kunt mailen of bellen met de Ontslagrecht Intakebalie. De juristen van de intakebalie staan u graag te woord om uw contactaanvraag op te nemen. Op werkdagen zijn wij geopend van 08:00 tot 20:00 uur.

Wij garanderen transparante tarieven en duidelijke afspraken, en de expertise van een wijd platform van 80 aangesloten advocaten in Vlaanderen en Brussel.